Resepi

Mengandungi panduan memasak resepi yang sedap

Resepi Parpu Telur (Dal telur)

Resepi Parpu telur ini dikongsikan khas buat anda. Memang sedap dan syok bila dapat merasa parpu telur. Bahan-bahan : 1/4 cawan kacang dal (rendam 1-2 jam) 3 biji kentang 1/2 paket rempah ketam 2 cm halia (dikisar) 1 biji bawang besar (dikisar) 2 ulas bawang putih (dikisar) 4 biji telur 2/4 camca teh serbuk kunyit 1 cawan santan Garam dan gula secukup rasa BAHAN TUMIS DARAT : 1/2 biji bawang besar, hiris 2

Resepi Murtabak Mudah

Resepi Murtabak Mudah. Wahhh. Kalau pergi pasar malam. Murtabak adalah benda tak miss untuk dibeli. Apa kata simpan duit tu dan buat sendiri. Buat sendiri ni boleh dapat banyak dan boleh difrozenkan. Jadi kita dah jimat Rm 3.00. Yeay!! Jom kita tengok resepi. Mudah je sebab saya guna kulit roti jala, kalau kulit roti canai remeh sikit. Sama je rasa dia. Sori gambar tak cantik. tapi rasa marbelesss okeh! Bahan-bahan

Resepi Kuih Cara

Resepi Kuih Cara BAHAN-BAHAN :   2 cawan tepung gandum 3 cawan santan 2 biji telur 3 helai daun pandan Sedikit pewarna hijau secubit garam garam secukupnya CARA-CARA : Acuan khas utk kuih cara dipanaskan.. Kisar daun pandan dengan santan kemudian tapis. Campurkan dan masukkan ke semua gandum, telur & garam , santan ke dalam blender dan kisar semua bahan sehingga sebati . Tapis untuk memastikan adunan tidak berketul .

Resepi Pulut Kuning & Rendang Daging

Resepi Pulut Kuning & Rendang Daging Memang sedap dan special. Amat mudah disediakan dan merupakan antara menu kegemaran admin. 2 Cawan Beras Pulut Susu 1 Cawan Air Panas 1 Cawan Santan 2 inci Halia (Hiris Nipis) 2 Sudu Serbuk Kunyit 1 Sudu kecil garam Cara Memasak Resepi Pulut Kuning & Rendang Daging : Bersihkan beras pulut. Toskan. Masukkan kedalam rice cooker. Masukkan air panas dan santan. Masukkan serbuk kunyit dan

Resepi Pizza Roti Gardenia

Resepi Pizza Roti Gardenia ni simple sangat. Ni buat sebab nak habiskan barang-barang sejuk beku dan roti yang nak expired. Hehehe. Jadi bahan pun meriah sangat. Kalau ada bahan lain boleh je add on atas roti tu lagi menarik. Terimalah resepi tak seberapa ini.. Bahan Resepi Pizza Roti Gardenia: Roti Gardenia Sos Tomato Sos Cili Cheddar cheese/ Mozarella cheese Sosej/ Ayam Sayur Campur Daging Cincang   Cara Memasak Resepi Pizza Roti Gardenia:

Daging korban banyak lagi? tak tau nak masak apa? cuba try Resepi daging dendeng mudah. senang sangat. sedap makan dengan nasi, pulut kuning pun boleh. Tak pedas sangat.  Sesuai untuk kanak-kanak juga.. Bahan Resepi daging dendeng mudah : 300 gm Daging (potong nipis) 1 Biji Bawang Besar (dikisar) 3 Ulas bawang putih (dikisar) 3 cm halia (dikisar) 5 Tangkai cili kering (dikisar) Air asam Jawa Kicap Garam   Cara -cara Resepi daging dendeng mudah : Panaskan

Resepi Sambal Kentang Khas Buat Anda. Suami saya memang hantu kentang.. Kalau masak letak kentang sila lah letak lebih dari 3 biji. Sebab nanti memang tak cukup berebut dengan anak pulak. So, hari ni nak share resepi sambal kentang yang kering-kering tu. Sedap tau.. Bahan-bahan : 4 Biji Kentang (Potong panjang mcm wedges) 5 Tangkai Cili Kering (Dikisar) 1 Biji Bawang Besar (Dikisar) Sedikit serbuk kunyit Sedikit garam Sedikit air

Burger Roti Gardenia sebenarnya ni Burger biasa je, cumanya roti burger diganti dengan roti gardenia sebabnya roti gardenia ni nak expired. Jom kita tengok cara-cara memasak burger. Mudah.. Menjimatkan duit kita!   Bahan Burger Roti Gardenia : 3 keping Daging burger Ramly (Sedap & Halal) 6 keping Roti gardenia 3 Biji telur 1 Biji bawang besar (dipotong nipis) 1/4 biji lobak merah (dipotong nipis) 1 Biji tomato (dipotong nipis) 1/4 Biji timun (dipotong nipis) 1/4 kobis (dipotong nipis) 2 keping

Resepi Mee Ketam special sedap lagi mudah. Sebenarnya semua benda nak makan ni boleh dibuat dirumah. Cuma memerlukan kerajinan. Hari tu beli ketam terlebih pulak.. So, teringat mee ketam mak.. jadi try la buat.. Meh nak share resepi. Bahan resepi mee ketam :- 1 Bungkus Mee (celur) 5 Ulas Bawang Putih (potong nipis) 1 Biji Tomato (potong nipis) 3 ekor Ketam (Disiang) 4 Sudu cili boh 4 Sudu Tomato Sup