Cara Membuat Twitter Untuk Beginner

Cara membuat twitter tidaklah sukar di mana penguna yang ingin memiliki akaun twitter sendiri hanya perlu mengikuti langkah-langkah mudah seperti di bawah dan anda akan mempunyai akaun twitter anda dalam masa beberapa minit.

Antara kelebihan twitter ialah ia membantu anda berhubung dengan rakan-rakan, meluahkan perasaan, perbincangan, mengetahui perkembangan seseorang ataupun organisasi, mengisi masa lapang dan banyak lagi. Selain itu ada juga pengguna yang menggunakan twitter bagi tujuan perniagaan dan promosi. Sebagai contoh seorang penjual ebook berjaya menjual ebooknya melebihi 200 naskah sehari dengan menggunakan twitter.

 

Cara Membuat Twitter Sendiri

 

# 1 Lawati laman web twitter dan pilih signup ataupun gunakan link terus iniĀ https://twitter.com/signup.

 

Cara Membuat Twitter , panduan, tips tutorial

Cara Membuat Twitter

 

# 2 Di sini anda perlu masukkan nama penuh anda, alamat emel dan password bagi membolehkan anda mendaftar sebagai pemilik akaun twitter yang baru.

_______________________________________________________

>>ARTIKEL POPULAR HARI INI!<<

Idea Bisnes Buat Duit Yang Terbukti Berhasil 2017!

>>Idea Bisnes Buat Duit Yang Terbukti Berhasil 2017<<

_______________________________________________________

# 3 Klik pada Sign Up For Twitter.

# 4 Pada page serusnya anda boleh memilih username anda dimana username ini akan anda gunakan sebagai nama paparan yang akan dilihat oleh rakan-rakan twitter anda.

# 5 Pilih Create my account dan anda akan diminta bagi memasukkan Captcha bagi memastikan anda bukan bot dan adalah manusia sebenar.

# 6 Pihak twitter akan menhantar emel pengesahan kepada alamat emel anda setelah anda selesai mengisi borang pendaftaran tadi.

# 7 Buka emel anda dan klik pada link yang dihantar oleh twitter bagi mengesahkan emel anda.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *