Bagaimana Memulihkan Google Chrome Crash /Chrashes Selalu ( Fix )

Bagaimana Memulihkan Google Chrome Crash ini ditulis kerana kebanyakan pengguna chrome pernah menghadapi  google chrome hang dan tidak berfungsi di mana anda pasti pernah menghadapi perkara ini setelah lama menggunakan google chrome. Usah risau kerana ia adalah perkara biasa yang berlaku di sebabkan perkara tertentu dan boleh dibaiki dengan mudah.

 

Apabila berlaku chrash pada google chrome selalunya ia meminta anda untuk menutup browser tersebut ataupun menunggu sehingga ia berfungsi semula. Crash yang kerap berlaku walaupun selepas menutup dan membukanya semula mungkin akan menyebabkan anda berasa menyampah dan teringin membuang browser ini dari komputer anda. Tunggu sebentar dan cuba terlebih dahulu langkah-langkah di bawah bagi mengatasi chrash pada chrome anda.

 

Bagaimana Memulihkan Google Chrome Crash / chrashed fix

Baiki chrash pada google chrome

 

Bagaimana Memulihkan Google Chrome Crash / chrashes fix

 

Terdapat beberapa sebab mengapa browser google chrome anda chrash / tidak berfungsi. Perkara ini berkemungkinan disebabkan oleh google chrome anda telah rosak, google chrome anda tidak compatible dengan OS anda, registry telah di ubah oleh virus ataupun add on pada google chrome anda sudah rosak. Di bawah adalah beberapa perkara yang anda boleh lakukan dalam bagaimana memuihkan google chrome crash fix.

 

# 1 Restart

Restart komputer anda. Komputer anda mungkin telah digunakan terlampau lama di mana memory dan cpu telah digunakan dengan banyak. Bagi tujuan mengosongkan memory dan cpu usage anda digalakkan restart terlebih dahulu.

 

# 2 Add on

Disable add on dan plugin pada chrome anda.

 

# 3 Uninstall/Buang Google Chrome

_______________________________________________________

>>ARTIKEL POPULAR HARI INI!<<

Idea Bisnes Buat Duit Yang Terbukti Berhasil 2017!

>>Idea Bisnes Buat Duit Yang Terbukti Berhasil 2017<<

_______________________________________________________

Uninstall dan install semula perisian google chrome anda bagi memastikan semua fail penting chrome lengkap dan mengantikan semula fail yang telah rosak.

 

# 4 Bersihkan Registry

bagaimana cara membaiki google chrome yang selalu crash

Google Chrome Chrashes Asyik Berlaku

Bersihkan registry komputer anda menggunakan registry cleaner dan sebagainya. Download di Ccleaner

 

# 5 Scan

Sekiranya selepas langkah tiga anda tidak berjaya memulihkan google chrome anda yang selalu crash tersebut maka anda perlu mengimbas komputer anda menggunakan perisian antivirus. Kemungkinan komputer anda telah dijangkiti virus mahupun spyware. Bagaimana mendapatkan/download perisian antivirus percuma.

 

# 6 Format

Sekiranya semua tidak berjaya dan google chrome anda tetap chrash namun anda tetap ingin menggunakannya maka langkah terakhir ialah format semula komputer anda.

 

Panduan Bagaimana Memulihkan Google Chrome Crash / Crashes (FIX) ini dikumpulkan dari pengalaman dan blog-blog di internet sebagai perkongsian untuk anda.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *