6 Tips bagaimana membuat Blog Terbaik

Bagaimana membuat blog ? Pada masa kini ramai yang berangan-angan ingin mendapatkan wang mudah dengan membuat blog dengan harapan blog mereka akan menjana duit untuk mereka. Biasanya seseorang itu sukar mencari idea bagi penulisan di dalam blognya yang boleh menarik minat para pembaca dan pelawat.

 

Bagi menghasilkan sesebuah blog tidak sukar, anda hanya perlu mendaftar di laman blog percuma seperti blogspot bagi memulakan blog anda secara percuma. Antara muka blogger yang mudah untuk di fahami boleh membantu anda dalam menghasilkan blog pertama anda tanpa mengeluarkan satu sen modal pun.

Di sini kami ingin senaraikan beberapa tips yang perlu anda ketahui  dalam cara membuat blog anda.

 

Tips terbaik bagaimana membuat Blog

1. Kenalpasti Skills dan Kepakaran

Kenalpasti apa skills dan kepakaran yang anda ada. Pastikan artikel blog yang anda tulis berkisar dengan apa yang anda tahu. Ini bagi memastikan anda dapat mengembangkan isi blog anda dengan lebih baik.

 

2.  Draf

Sebelum anda publish sesebuah artikel pastikan anda save dahulu sebagai draft. Ini bagi memudahkan anda membuat semakan sebelum artikel final anda di paparkan di dalam blog anda.

 

Tips cara bagaimana membuat blog terbaik

_______________________________________________________

>>ARTIKEL POPULAR HARI INI!<<

Idea Bisnes Buat Duit Yang Terbukti Berhasil 2017!

>>Idea Bisnes Buat Duit Yang Terbukti Berhasil 2017<<

_______________________________________________________

 

3. Gambar & Video

Bagi memastikan blog anda menarik pastikan anda menyelitkan sekurang-kurangnya satu video atau gambar bagi memastikan artikel dapat menarik minat pembaca.

 

4. Ejaan

Dalam bagaimana membuat blog terbaik anda perlu elakkan kesalahan ejaan dalam menulis blog. Blog yang baik mempunyai gaya tulisan dan ejaan yang baik.

 

5. Theme

Pilih theme yang simple yang tidak terlalu penuh dan berserabut. Ini bagi memudahkan pembaca membaca artikel blog anda. Elakkan penggunaan tulisan yang kabur atau font yang sukar dibaca.

 

6. Media Sosial

Share link kepada artikel anda di laman web sosial seperti facebook,twitter dan myspace. Ini bagi menarik lebih ramai pembaca ke blog anda.

 

Terdapat banyak cara lagi tips bagaimana membuat blog dan kami akan memberikan tips-tips terbaik untuk anda dari masa ke semasa. 🙂

MULAKAN BLOG PERTAMA ANDA DI BLOGSPOT

Facebook Comments

Comments

  1. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *