10 Hotel Yang Anda Takkan Sangka Wujud Di Dunia

Anda biasa ke hotel dan inginkan kelainan. Apa kata anda cuba hotel yang kami senaraikan di sini di mana anda pasti tidak akan sangka ianya wujud di dunia. Idea hotel pelik mahupun luar biasa ini memang lain daripada yang lain dan menarik ramai pelancong untuk cuba merasa sesuatu yang baru.

10. Escher Cliff, Switzerland

Hotel yang sangat indah di Switzerland ini kelihatan sungguh luar biasa kerana ia dibina di kawasan tebing.

Anda bukan sahaja dapat melihat permandangan yang indah namun ianya satu-satunya cara anda untuk sampai ke hotel ini adalah dengan menaiki kereta kabel atau berjalan kaki.

9. Attrap Reves, Allauch, France

Hotel ini menawarkan sesuatu yang lain daripada yang lain. Anda berpeluang menatap langit dan bintang di waktu malam dengan hanya berbaring di dalam bilik sahaja.
Ini kerana hotel ini jauh di dalam hutan dan mempunyai dinding dan bumbung lutsinar yang membolehkan anda melihat terus ke luar bilik.

8. Sala Silvermine, Sweden

Hotel ini terletak di dalam salah satu lombong yang terkenal di dunia. Suasana luar biasa di bawah tanah memang luar biasa.

7. Giraffe Manor, Nairobi, Kenya

Hotel ini terdiri daripada beberapa suite yang dikelilingi oleh zirafah di luar. Suite ini membolehkan zirafah menyertai anda semasa anda sarapan dan makan tengahari.

6. Hobbit Motel, New Zealand

Sekiranya anda pernah menonton Lord of the Rings atau The Hobbit maka anda mesti kenal dengan rumah hobbit. Nah, terdapat hotel yang mempunyai bilik seperti mereka di New Zealand, di mana filem-filem itu difilemkan.

_______________________________________________________

>>ARTIKEL POPULAR HARI INI!<<

Idea Bisnes Buat Duit Yang Terbukti Berhasil 2017!

>>Idea Bisnes Buat Duit Yang Terbukti Berhasil 2017<<

_______________________________________________________

5. Magic Mountain Hotel, Chile

Inginkan merasa hotel seperti cerita dongeng. Hotel ini kelihatan seperti air terjun besar yang mengalir ke bawah. Ia berbentuk kon dan tingkapnya menhadap hutan yang menghijau.

4. Skylodge

Hotel ini agak menakutkan bagi orang yang gayat akan ketinggian. Bilik skylodge ini adalah daripada kaca telus yang di b
Ini adalah gila dan juga menakutkan bagi mereka yang takut ketinggian! Skylodge terdiri daripada bilik kaca telus yang dibina di tepi tebingyang tergantung di tengah udara.

3. Utter In, Sweden

Mahu merasa tidur di hotel di bawah air? Ini hotel yang sesuai untuk anda. Hotel ini kelihatan seperti pondok kecil di atas air tetapi sebenarnya hotel sebenar berada di dalam air yang hanya boleh dimasuki menggunakan tangga. Di dalamnya anda boleh melihat ikan berenang sekeliling anda sambil anda berehat-rehat & tidur.

2. Free Spirit Spheres, Canada

Hotel dihutan vancouver ini tergantung di atas pokok. Jangan terkejut kerana di dalam sfera ini memiliki semua kemudahan yang lengkap seperti bilik hotel biasa.

1. Dog Park Inn, Idaho

Hotel berbentuk anjing ini sangat unik dan luar biasa bentuknya. Bagi anda yang membawa binatang peliharaan anda dibenarkan membawanya menginap bersama anda di sini.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *